Kamieniem w szybę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • buldoggg
    Rider
    • 2014
    • 347
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

20+ w benefii z ac za szybę przednią liczą sobie +30% jak robię w aso lub gdzieś indziej niż nordglass(z nordglassem mają umowę i tam nie będzie żadnych zwyżek)

i teraz nie wiem,czy zostawić(uderzenie od kamienia,lekka dziurka ale nie idzie dalej) czy wymienić

Komentarz

• misza_zabrze
      L&K
      • 2013
      • 1371
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BLR 2.0 FSI 150 KM

jacog, i to mnie wqur... mamy ubezpiecznie w tej samej firmie ale w innych krajach. Juz raz szybe wymienialem ale z innego ubezpieczyciela (ale odbywa sie to tak samo) Dzwonisz do firmy ktora zajmuje sie wymiana szyb i ktora wspolpracuje z Twoim ubezpieczycielem. Umawiasz sie na dzien, miejsce i godzine. Przyjezdza koles i wymienia szybe na poczekaniu. 1-2 h max. Place za to 70GBP i nie wplywa to na znizki czy tez wysokosc ubezpieczenia w przyszlym roku. Firma wykonujaca dogaduje sie z moim ubezpieczycielem nie wciagajac mnie w zadne szczegoly. Od firmy wykonujacej otrzymujesz fakture lacznie z opisem przeprowadzonej operacji. Usluga taka dotyczy ubezpieczenia Fully comprehensive, Odpowiednik OC+AC
      Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
      Obecnie -> Seicento 900+LPG
      Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
      Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• ovi
        Ambiente
        • 2014
        • 105

ja wymieniałem swoją w nordglassie z PZU (ale teraz PZU cwaniakuje bo za auto szybę karzą sobie płacić ze 150-180 zł co jest kpiną). Natomiast teraz mam w Link 4. Tam można kilka razy do roku wymieniać szyby bez żadnego doubezpieczenia.

Komentarz

• buldoggg
          Rider
          • 2014
          • 347
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Tak samo jest w benefii jak wymienisz szybę w nordglass(maja umowę z nimi) to nie płacisz im nic,i nie ma żadnych doubezpieczeń w przyszłym roku.

Komentarz

• ovi
            Ambiente
            • 2014
            • 105

Zamieszczone przez buldoggg
            Tak samo jest w benefii jak wymienisz szybę w nordglass(maja umowę z nimi) to nie płacisz im nic,i nie ma żadnych doubezpieczeń w przyszłym roku.
            no i tak powinno być. Niestety niektórzy ubezpieczyciele cwaniakują dlatego radzę uważnie dowiadywać się i czytać OWU.

Komentarz

Pracuję...